Etusivu Historiikki
Motor Home Club of Finland 20 v. historiaa Tulosta

Kampperi 4 / 1994

Fred Geitelin 5v. kertomuksesta poimittua:

Vuosikymmenet on suomalainen matkailuautoilu pääasiaallisesti ollut Tee-se-itse-miesten harrastus. Aikojen parantuessa käynnistyi kotimainen teollinen valmistus ja sen rinnalla pääsi tuonti hyvään vauhtiin. Liikenneministeriö vuonna 1986 Caravan ry:n suosiollisella avustuksella sai aikaan maailman ankarimman matkailuautojen rakennemääräykset. Valitettavasti sattuivat nämä määräykset omaan nilkkaamme ja on tullut meille kovin kalliiksi.

Kahdeksankymmentäluvulla heräsi Helsingin seudulla ajatus perustaa matkailuautoyhdistys ajamaan matkailuautojen etuja.

 

Kirkkonummelaiset Usko Sipilä ja Fred Geitel tiedustelivat silloin SF-Caravan ry:ltä olisiko kiinnostusta yhteistyöstä perustettavan kerhon kanssa. Puheenjohta Börje Tengström kiiruhti Helsinkiin ja katsoi uuden yhdistyksen perustamisen tarpeettomaksi.

Tästä huolimatta päätettiin kutsua myös SF ry.n väki mukaan ja pitää perustamistilaisuus 25.2.1985 Ravintola Kareliassa. Väkeä saapui ihan mukavasti ja uuden yhdistyksen alku näytti ruusuiselta.

Sitä mukaa kuin aikaa kului totesimme pistäneemme päämme väärään pesään. Sovitteluyrityksistä ja lupauksista huolimatta ajautuivat asiat SF Caravanin kanssa törmäyskurssille ja tiemme erosivat.

 

Tammikuun 19 pv 1989 Helsingissä Fred Geitel, Usko Sipilä, Ensio Viluksela ja Martti Hallamäki päättivät perustaa vain matkailuautoille tarkoitetun kerhon.

Kerhon nimeksi päätettiin Motor Home Club of Finland.

Autoliiton toimitusjohtaja Heimo Jaakkola suhtautui yhteistoimintaehdotukseen myötämielisesti luvaten meille arvokasta toimistotukea ja palstatilaa Moottorista.

Perustettava kerho halusi olla hyvissä väleissä SFC:n kanssa joten kutsuimme Kansalaiset uuden yhdistyksen perustavaan kokoukseen ja 1. Heimojuhlaan Padasjoen Mainiemeen.

Toimikunta valmistautui huolella tapahtumaan ja odotti pienellä jännityksellä millaisen kannatuksen kutsu tulisi saamaan. Ilomme oli suuri kun Padasjoelle saapui 130 autokuntaa ja heistä 124 ilmoittautui uuden kerhon perustajajäseniksi. Tämä oli mahtavaa.

 

Syystapaaminen Elojuhla pidettiin Summassaaren Kuntohotellin kauniissa maisemissa.

Kerhon tunnuslauseeksi päätettiin:

ÄLÄ KYSY MITÄ KERHO TEKEE ,VAAN KYSY MITÄ VOIT TEHDÄ KERHON HYVÄKSI.

 

Koska Moottorista ei palstatilaa saatu riittävästi , lupauksista huolimatta, päätettiin perustaa oma lehti. Ensimmäinen lehti ilmestyi joulukuussa 1989 nimettömänä, Kati ja Raimo Sillanpään vetämänä. Julistettiin kilpailu "Mikä lehdelle nimeksi". Kilpailun voitti Juhani Niinikosken ehdotus KAMPPERI. Sovittiin että lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Ensimmäinen vuosikokous pidettiin helmikuussa 1990 Ellivuoren hiihtokeskuksessa. jossa vihittiin juhlallisin menoin Heimo Jaakkola ensimmäiseksi kunniavoudiksi.

Elojuhlat vietettiin jälleen Summassaaressa josta alkoi RAITTIINA RATISSA RALLIN 3000 km kierros joka päättyi juhlallisesti Caravan Messujen avajaisiin.

 

Kerhon ensimmäiseen 5-vuotiskauteen sisältyy uskomaton määrä kokemuksia. Vastoinkäymisistä on selvitty ja olemme menossa sekä eteen että ylöspäin. Tärkeätä on kerholaisten oma panos ja rakentavien ehdotusten toteuttaminen. Toimintaa on kehitettävä ja uusia toimintamuotoja on keksittävä. Tähän astinen taival on osoittanut kerhon tarpeelliseksi - eräiden mielipiteiden mukaan jopa välttämättömäksi.

 

Tämä oli lyhennelmä Fred Geitelin kirjoituksesta.

Pohjoismaisen Nordic Motor Caravan.in kanssa alkoi yhteistyö 1990. Fred Geitel osallistui silloin NMC.n Oslon kokoukseen.

 

Tämän ensimmäisen 5 vuotisjakson jälkeenkin on kerhon toiminta ollut hyvinkin vilkasta.

Vuonna 1992 Luumäellä valittiin puhemieheksi Henry Viljanen ja hän sai eteläsuomalaiset innostumaan mukaan toimintaan. Hankittiin kerhon logolla varustettuja T-paitoja, takkeja, lippuja, keulamerkkiä, lippiksiä, pinssejä, solmioneuloja, pyyheliinoja ja tyynyjä. Näitä askarreltiin Turun ja Naantalin seudulla yhdessä talkoillen ja näin saatiin kerhon talous kuntoon.

Henryn siirryttyä nauttimaan etelän aurinkorannoista Seppo Kanervala hoiti varamiehenä vuoden 1994 kerhon toimintaa. Vuosien 1995 - 2002 välisen ajan Jarmo Toivonen hoiti puhemiehen tehtävää Raili Oikkonen veti vuoden 2003 ja taas vuodet 2004 - 2007 välisen ajan Jarmo Toivonen hoiti puhemiehen tehtäviä. Nyt Jarmon takki oli ihan tyhjä joten hän halusi pois veto hommista. Tapahtumiin on aina keksittävä jotain mukavaa yhdessäoloa ja ajankulua. Jorma Pahlberg valittiin 2008 vuosikokouksessa puhemieheksi ja hän hoitaa edelleen tehtävää.

Autoliitto hoiti kerhomme jäsenasiat ja jäsenmaksuperinnän vuoteen 2005 asti. AL antoi meille rahallista tukea Kampperin painatukseen. Kun Heimo Jaakkola siirtyi pois AL.n johtotehtävästä välimme Autoliittoon alkoivat rakoilla. Yhteistyö alkoi kangerrella pahasti.

Vuonna 2005 saimme kirjelmän Autoliitosta, AL oli tehnyt päätöksen että kaikkien alajaostojen olisi kerättävä uusia jäseniä jokin määrätty määrä, että saatu rahallinen tuki olisi mahdollista

Nämät jäsenhankintaluvut olivat niin suuria että katsoimme meidän pienen kerhon olevan ihan mahdottomuus hankkia niin paljon uusia jäseniä Autoliitolle. Näin ollen jäimme siis omillemme ilman AL:n tukea. Myös meidän jäsenasioiden ja jäsenmaksujen hoito oli ihan retuperällä AL.n kautta ja vuodesta 2006 olemme hoitaneet kaikki jäsenasiat ja jäsenmaksuperinnät itse.

MHC.n viirin ovat saaneet: Fred Geitel v.1993, Henry Viljanen v.1997, Jussi Keskitalo v.2006, Sirkka Liisa Syrjälä v.2007 ja Jarmo Toivonen v.2008. Kunniavoudin arvon ovat saaneet: Heimo Jaakkola v.1990 ja Jarmo Toivonen v.2009.

Kampperin painatuksen on vuodestä 1993 lähtien hoitanut Porin Offset ja lehden päätoimittajana on siitä asti ollut Sirkka Liisa Syrjälä. Lehti ilmestyi alkuun A 4 kokoisena mutta vuoden 1996 jälkeen lehti on painettu A 5 kokoon.

Kokoontumisia on ollut vuosittain hyvinkin runsaasti. Olemme viettäneet eri puolilla

Suomea Heimojuhlia, Elojuhlia, Joulujuhlia, Syysjuhlia sekä lisäksi läänikohtahtaisia tapaamisia. Tapaamisissa olemme pyrkineet hakemaan muita kuin yleisiä campingejä. 20 vuotisjuhlia vietimme Kurun Parkkuun Seuraintalolla, pelaillen, grillaten sekä pääjuhlassa pitopöydän antimista nauttien ja tietenkin väsytimme itsemme tanssien. Leppäsen pariskunnan soittaessa ja laulaessa.

NMC eli Nordic Motor Caravan on pohjoismaiden matkailuautokerhojen perustama yhteinen kerho. NMC.n kautta saadaan tietoa eri kerhojen sopimista lautta ja muista alennuksista.

Meiltä on myös ollut viralliset edustajat joka vuosi pohjoismaisilla NMC-päivillä. Päivät järjestää joka pohjoismaa vuorollaan.

Järjestimme vuoden 2000 NMC-päivät. Paikaksi valitsimme Porin Yyterin. Paikka oli hieno mutta ilmat ei meitä suosineet, vettä tuli taivaan täydeltä kahtena päivänä. Tarjoilupuolen hoiti Yyterin ravintola. Viikonlopun jatkoksi olimme järjestäneet viikon kestävän Karjalan retken. Osanottajia retkelle tuli kaikista pohjoismaista kaikkiaan 64 autokuntaa. Matka suunniteltiin ja toteutettiin suomalaisen matkatoimiston kanssa. Kaikki asiat ja järjestelyt matkan aikana sujuivat oikein hyvin.

Meidän MHC.n vuoro oli taas vuonna 2008 järjestää NMC-päivät suomessa. Pitopaikaksi valitsimme Sappeen hiihtokeskuksen campingin. Valinta oli hyvä, koska kaikille riitti iso paikka sähköineen. Kahvitilaisuus ja ruokailu hoidettiin ravintolassa. Tarjoilu oli monipuolinen ja runsas. Saimme pyynnön jo vuoden 2006 NMC-päivillä että taas järjestäisimme Karjalan retken NMC-päivien jatkoksi. Nyt tehtiin kahden viikon kierros, mukana oli 73 autokuntaa.

Matka suunniteltiin nyt venäläisen matkatoimiston kanssa. Alku sujui hienosti mutta kun tultiin lähemmäs ajankohtaa niin vaikeuksi ilmaantui paikkojen ja hinnan suhteen. Retken aikanakin oli hankaluuksia kun ei ajat ja paikat olleetkaan niinkuin oli sovittu. Mutta paljon näimme ja koimme.

 

Matkailuautoilu on lisääntynyt hurjasti ja nyt on Suomeenkin perustettu jo muitakin puhtaasti matkailuautokerhoja.

Tällä hetkellä katseemme on eteenpäin ja katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ritva

Viimeksi päivitetty 16.11.2012